Urziceni: Medic arestat pentru luare de mită

stetoscop-catuse-pastile-res-1024x683

În data de 12 decembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Vasilescu Cătălina, medic de expertiză medicală a capacităţii de muncă în cadrul cabinetului din municipiul Urziceni, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (23 de infracţiuni). Potrivit procurorilor, în perioada 02.11.2017 – 07.11.2017, în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, medicul ar fi primit sume de bani şi bunuri pentru a pensiona la cerere persoane apte de muncă.

Faţă de inculpata Vasilescu Cătălina s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore.

De asemenea, în prezenta cauză mai este cercetat şi referentul din cadrul aceluiaşi cabinet de expertiză medicală a capacităţii de muncă, pentru săvârşirea unui număr de 13 infracţiuni de luare de mită, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar. În sarcina referentului, procurorii au reţinut faptul că, în perioada 02.11.2017 – 07.11.2017, ar fi primit sume de bani de la diferite persoane pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

În cadrul derulării acestei acţiuni, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.

Comentarii