Unităţile de învăţământ din Ialomiţa vor fi închise luni şi marţi

sala-clasa

Cursurile vor fi suspendate luni, 9 ianuarie, şi marţi, 10 ianuarie, în toate instituţiile şcolare din Ialomiţa, ca urmare a deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şeful IŞJ Ialomiţa, Luminiţa Barcari, a declarat presei că măsura a fost dispusă având în vedere faptul că în unităţile de învăţământ ialomiţene învaţă mulţi elevi navetişti a căror prezenţă la ore ar fi fost cu greu posibilă în actualele condiţii de circulaţie îngreunată şi temperaturi extrem de scăzute.

Anterior deciziei autorităţilor judeţene din Ialomiţa, Ministerul Educației a solicitat Inspectoratelor Şcolare să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate, iar aceste măsuri să ţină cont de evoluția vremii și de siguranța elevilor și a profesorilor, precum și de asigurarea condițiilor proprii desfășurării orelor.

Decizia suspendării cursurilor în şcolile ialomiţene a fost oficializată şi de Ministerul Educaţiei pe site-ul instituţiei. Informaţii actualizate despre situația unităților de învățământ preuniversitar și a universităților din zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile sunt disponibile aici: https://goo.gl/Z38fKH

Comentarii