Ultima fiţă administrativă la Urziceni: WC-uri în cimitire şi la Clubul Pensionarilor

IMAG0178

Ştiţi bancul cu nonagenarele care, după o vizită în cimitir, se întreabă dacă are sens să se mai întoarcă acasă? Se pare că edilul şef îl ştie şi se grăbeşte să pună pe hold multitudinea de investiţii de utilitate imediată pentru Urziceni, în scopul de a asigura confortul optim deţinătorilor de garsoniere cu uşă la tavan de pe Jipa Ionescu – locuinţe confort 2, cu budă comună pe palier… Astfel, consilierii municipali vor avea de aprobat, la începutul săptămânii viitoare, propunerea Primăriei privind construcţia a trei grupuri sanitare „cu circuit închis”, câte unul în fiecare dintre cele două cimitire ale Urziceniului şi altul ce va servi nevoilor vârstnicilor ocupaţi cu tablele în Clubul Pensionarilor.

Primarul Sava explică, în expunerea de motive, faptul că se intenţionează realizarea a trei grupuri sanitare tip WC turcesc, „cu fosă septică vidanjabilă provizorie şi dotare cu instalaţie apă şi energie electrică. Grupul sanitar va fi prevăzut cu două cabine, una pentru femei şi una pentru bărbaţi, fiecare cu dimensiuni în plan de 1,5 x 2 m, în suprafaţă totală de 6 mp. Lucrările de rezistenţă vor include săpături la fundaţie şi fosă, soclu din beton armat, placă în pardoseală din beton armat, zidărie din cărămidă şi planşeu din beton armat, şarpantă uşoară din lemn cu învelitoare din tablă cutată. Partea de arhitectură şi finisaje prevede realizarea de placaje cu gresie şi faianţă, uşi şi ferestre din tâmplărie PVC, zugrăveli lavabile interioare şi exterioare. lnstalaţia sanitară şi electrică include coloanele sanitare interioare şi legăturile la obiectele sanitare, cablurile circuitului electric cu legăturile la întrerupătoare şi corpurile de iluminat, tabloul electric şi împământarea.”

Preţ de peste două ori mai mare decât cel anunţat pe SEAP

Costul de construcţie şi montaj pe fiecare grup sanitar este de 27.000 lei, potrivit referatului întocmit de Compartimentul de Investiţii al Primăriei.

Ca şi în cazul lucrării de modernizare a instalaţiei termice de la Policlinică, preţul propus în devizul de lucrări ce va fi supus aprobării consilierilor este cu mult mai mare decât cel cuprins în anunţul de publicitate postat pe SEAP de Administraţia municipală la finele lunii aprilie. Printr-un anunţ identic la nivel de detalii privind elementele constructive ale grupurilor sanitare (aşa cum se poate observa din fotografiile alăturate), municipalitatea făcea publică intenţia de edificare a WC-urilor din cele două cimitire la un preţ de 9.900 lei fără TVA fiecare (11.781 lei cu TVA), o valoare de aproape două ori şi jumătate mai mică decât cea avansată în documentaţia de şedinţă.

ref bude

bude - anunt seap 28.04

De ce se dublează, la trei luni distanţă, preţul pentru aceeaşi lucrare la Primăria Urziceni am putea intui… Ca să nu părem cârcotaşi însă, vă vom aduce la cunoştinţă o eventuală explicaţie oficială oferită de primarul Sava în cadrul reuniunii Consiliului Local de peste trei zile.

Comentarii