Stadionul „Tineretului” din Urziceni a intrat în reparaţii

stadion1

Pe 18 iunie, AS FC Urziceni a câştigat barajul de promovare în Liga a IV-a de fotbal, oficialii echipei declarând public că îşi doresc să joace în campionatul viitor pe Stadionul Tineretului din municipiu. Într-un fel sau altul, acţiunile recente ale Administraţiei par să confirme faptul că municipalitatea manifestă deschidere faţă de această idee, cu atât mai mult cu cât nu puţini sunt cei care vor ca stadionul din Urziceni să redevină capabil de a găzdui meciurile de acasă ale noii echipe a oraşului.

as fc urz

Alocare bugetară de 95.000 lei pentru lucrări de reabilitare şi achiziţie porţi de fotbal şi plase

Pe 31 iulie, în cadrul unei rectificări bugetare, consilierii au aprobat propunerea Executivului de a angaja lucrări de reparaţii la stadionul municipal, avizând şi demersul de achiziţionare a două porţi de fotbal, cu plase, în valoare totală de 6.000 lei. Potrivit notei de fundamentare, lucrările vor cuprinde reabilitarea instalaţiei electrice, a vestiarelor şi a holului de intrare, reparaţii la acoperiş, faţada laterală (intrare personal) şi închideri exterioare. Valoarea estimativă a acestor lucrări este de 89.000 lei. „Stadionul Municipal Urziceni se află în momentul de faţă în stare avansată de degradare, în urma nefolosirii îndelungate şi a devastării clădirii, necesitând imperios anumite reparaţii interioare şi exterioare pentru desfăşurarea activităţii sportive. Aceste reparaţii sunt necesare în vederea omologării terenului de fotbal de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Ialomiţa şi a accesului echipei de fotbal la nivel judeţean în Liga a V-a”, se mai precizează în cuprinsul raportului Compartimentului de Investiţii.

La doar o zi distanţă de la aprobarea alocării bugetare, cu vreo oră înainte de închiderea programului de lucru, Primăria Urziceni a iniţiat prin SEAP procedurile de cumpărare directă a două porţi de fotbal cu plasele aferente, contracte atribuite chiar în ziua următoare, la prima oră, ofertantului Terra Sport Bucureşti, la un preţ de achiziţie de 5.450 lei cu TVA pentru porţi, respectiv 550 lei cu TVA pentru plase. Este de remarcat exactitatea cu care suma destinată, prin rectificare, achiziţionării porţilor de fotbal „se pupă” cu preţul de achiziţie avansat pe SEAP, ceea ce nu se întâmplă şi în cazul construcţiei grupurilor sanitare din cimitire şi Clubul Pensionarilor, ori în cel al reabilitării instalaţiei termice de la Policlinică, spre exemplu.

Investiţii complementare derulate în luna iunie

Lucrările de reabilitare aprobate la finele lunii trecute şi detaliate mai sus sunt, în fapt, lucrări rest de executat, aşa cum se precizează şi în nota de fundamentare la proiectul de hotărâre. Ele vin să completeze demersurile iniţiate de municipalitate în luna iunie când, la o zi după meciul de baraj în care AS FC Urziceni a surclasat Voinţa Maia, Primăria încredinţa contractul de lucrări privind „reparaţii parţiale la Stadionul Municipal Urziceni” (lucrări de instalaţii pentru clădiri) societăţii Artizan Serv Slobozia, la o valoare de achiziţie de 75.847 lei cu TVA.

Ulterior, în cadrul şedinţei de Consiliu Local din 27 iunie, aleşii municipali au aprobat o rectificare bugetară ce cuprindea şi alocarea de fonduri pentru achiziţia unui tractor de tuns gazon Housqvarna TC 142 T, în baza unei solicitări întocmite expres de compartimentul de specialitate pentru execuţia de lucrări pe suprafeţe mari de zonă verde din oraş: „Pentru suprafeţele mari de tuns gazon din parcurile municipiului Urziceni (Teoharie, Catedralei, Gării, Volna, Tineretului cu stadionul municipal etc) se recomandă achiziţia unui utilaj profesional  – tractoraş de tuns gazon la parametrii: puterea – 11,1 KW, turaţia – 2600 rotaţii/minut, lăţimea de tăiere – 107 cm, volumul de colectare – 320 l, transmisie hidrostatica etc.”

stadion2

Comentarii