Sprijin financiar în valoare de 45.000 lei de la bugetul local pentru AS FC Urziceni

as fc urziceni2

După investiţiile în sumă totală de peste 170.000 lei în reabilitarea şi modernizarea Stadionului „Tineretului” în vederea omologării terenului de fotbal de către AJF Ialomiţa, municipalitatea a luat şi decizia alocării a 45.000 lei pentru Asociaţia Sportivă Fotbal Club Urziceni. Suma este destinată susţinerii activităţilor sportive ale echipei în perioada 01.09.2017 – 31.12.2017.

Potrivit legii, autorităţile publice locale pot aloca sume din bugetul local pentru „finanţarea programelor sportive ale cluburilor sportive de drept privat înfiinţate pe raza unităţii administrativ-teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deţinătoare ale certificatului de identitate sportivă”. Astfel, prin proiectul de hotărâre elaborat de Administraţia locală, cei 45.000 lei ar urma să finanţeze proiectul competiţional pe acest an al celor 50 de sportivi legitimaţi şi 2 antrenori ai AS FC Urziceni, acoperind cheltuielile privind: baremul de arbitraj seniori/juniori, transport, apă, asistenţă medicală (30.000 lei), vize anuale, transferuri, vize medicale, cartonaşe (7.000 lei), impozite ANAF, arbitri şi observatori (2.000 lei) şi alimentaţie jucători, deplasări seniori/juniori (6.000 lei).

Decizia municipalităţii a avut la bază solicitarea administratorului AS FC Urziceni, Răzvan Farmache. „Asociaţia Sportivă Fotbal Club Urziceni este un proiect al iubitorilor de fotbal din Urziceni, care îşi propune să readucă oraşul nostru în ligile superioare ale fotbalului românesc, să readucă spectatorii în tribune şi copiii locuitorilor din Urziceni pe terenurile de sport. Am început din liga a V-a, cu un grup de oameni de fotbal şi jucători din Urziceni, şi am promovat în liga a IV-a cu un număr de 24 victorii,3 egaluri şi 3 înfrângeri, din 30 de meciuri oficiale jucate. Pe termen scurt, ne propunem să promovăm în liga a III-a. Din lotul de seniori al clubului vor face parte jucători crescuţi şi formaţi la echipa din Urziceni, însă vom face şi unele transferuri interne de jucători cu experienţă care să ne ajute în realizarea obiectivului propus. Pe termen lung, obiectivul nostru este de a creşte nivelul de educaţie, socializare şi a stării de sănătate a tinerilor din Urziceni, precum şi crearea unei imagini pozitive pe plan local, judeţean şi naţional, prin practicarea fotbalului de performanţă şi prin comportamentul jucătorilor noştri în afara terenului de fotbal”, se precizează în adresa conducerii AS FC Urziceni către Administraţia locală.

Citeşte şi: http://cronicaialomiteana.ro/stadionul-tineretului-din-urziceni-intra-reparatii/

Comentarii