Slobozia: Premierul Grindeanu participă la acţiunea de debut a programului „Luna plantării arborilor” – Ediţia 2017

1484216343big_brf_inv_grindeanu-6150

Guvernul României a anunţat că Prim-ministrul Sorin Grindeanu va fi prezent astăzi la Slobozia şi va lua parte la acțiunea de plantare „Creștem împreună” – deschiderea oficială a „Lunii plantării arborilor” 2017. Alături de premierul Grindeanu, la eveniment vor participa ministrul Apelor și Pădurilor – Adriana Petcu, conducerea RNP Romsilva, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai autorităților locale din Ialomița.

Acţiunea organizată de Ministerul Apelor și Pădurilor, împreună cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, va marca startul lucrărilor de împădurire din „Luna plantării arborilor” – Ediția 2017 în Ialomiţa, informează faptdivers.ro. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 12:00, într-un șantier de împăduriri din cadrul Ocolului Silvic Slobozia – Direcția Silvică Ialomița, şi reprezintă etapa-pilot a  Programului Național de Educație Civică Forestieră „Tai un copac, plantezi doi” adresat elevilor. În funcție de rezultatele etapei pilot, Programul va fi dezvoltat la nivel național de Ministerul Apelor și Pădurilor împreună cu Ministerul Educației Naționale. În acest sens, la acțiunea de împădurire vor participa cadre didactice, școlari și preșcolari de la unități de învățământ din județul Ialomița. Programul are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a elevilor/tinerilor, dobândirea de noțiuni despre dezvoltarea și protecția pădurilor, precum și implicarea acestora în acțiuni de protejare a mediului.

Localizarea evenimentului: pe Șoseaua București – Slobozia – Constanța, la circa 3 km de la ieșirea din Municipiul Slobozia spre comuna Bucu, pe partea dreaptă a sensului de mers.

Comentarii