Slobozia încheie seria din acest an a conferinţelor regionale de selecţie RBL – „Antreprenoreşti – Adoptă un Sat” – pentru strategii de dezvoltare a comunităţilor rurale

14212024_305924109767468_7160210813819901845_n

Romanian Business Leaders (RBL), fundația care reunește cei mai importanți antreprenori și manageri de top din România, organizează miercuri, 14 septembrie, la Slobozia, cea de a patra conferinţă regională din cadrul programului „Antreprenoreşti – Adoptă un Sat”, iniţiativă ce are ca obiectiv construirea unor strategii de dezvoltare viabile pentru 2017 – 2020 pentru 10 comune din zonele sărace ale României.

Evenimentul, care va avea loc la la Hotel Central din Slobozia (Bulevardul Cosminului, nr. 2-4), de la ora 10:00, este dedicat persoanelor cu iniţiativă din comune aparţinând judeţelor Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița. Conferinţa va reuni antreprenori şi manageri români din comunitatea Romanian Business Leaders precum Mihai MARCU (Președinte CA MedLife, voluntar în proiect), Felix DANILIUC (Director General Raiffeisen Leasing, voluntar în proiect), Felix TĂTARU (Președinte International Advertising Association și GMP Group, voluntar în proiect) și Alexandru POTOR (Preşedintele Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală, voluntar în proiect), 100 de reprezentanţi ai comunelor din judeţele Călărași, Constanța, Giurgiu și Ialomița şi din alte sate din România, exemple de succes pentru crearea de afaceri în mediul rural.

Pentru a găsi împreună soluții pentru a dezvolta satele românești, echipa Antreprenoreşti îi invită pe cei interesaţi să vină la eveniment alături de alţi patru gospodari şi cu produse specifice comunei lor, pentru a le promova. Aici vor afla detalii despre proiectul ANTREPRENOREŞTI și criteriile în funcție de care comuna pe care o reprezintă poate fi selectată pentru a beneficia de consultanță în dezvoltarea afacerilor locale şi accesarea de finanțări. În cadrul unei tombole, participanţii vor câştiga premii utile pentru activitatea lor, cum ar fi: bidoane de inox cu capac, maşină de găurit cu acumulator, dopuitor sau un aparat de vidat.

14212115_307712029588676_1087774295054157704_n

Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie folosind formularul pus la dispoziţie la următoarea adresă: https://goo.gl/forms/42DM7LWxIj81nXFP2. Participarea este gratuită şi se poate confirma până la data de 12 septembrie și la adresa antreprenoresti@rbls.ro sau la telefon 0721.883.123 – Liliana Geru, Manager.

„Antreprenoreşti – Adoptă un Sat” – pentru o Românie sustenabilă de la firul ierbii

Proiectul „Antreprenoreşti – Adoptă un Sat”, inițiativă apărută spontan la Summit-ul Romanian Business Leaders 2016, își propune crearea de strategii de dezvoltare viabile pentru perioada 2017- 2020 pentru 10 comune din România. Printre partenerii proiectului se regăsesc: GMP GROUP, FNTM, Fundația PACT, Romanian American Foundation, FNGAL, CRONO, CIVITAS, CERE, FAN Curier, MedLife, B-Team, CEC, Aquatica Experience, celelalte inițiative RBLS16 (Școala de curaj, Meseriașii etc.) și alte proiecte Romanian Business Leaders, precum Mentoria.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală şi non-profit şi are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de acţiune şi implicare socială pentru liderii din mediul privat.

Comunitatea Romanian Business Leaders numără peste 300 de antreprenori şi şefi de companii din România care lucrează voluntar în proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, în domeniile educaţiei, culturii antreprenoriale şi bunei guvernări.

Proiectul „Antreprenoreşti – Adoptă un Sat” urmăreşte să producă rezultate palpabile și replicabile în comunitățile rurale din România, prin transfer de know-how specific (fonduri europene, management, schimb de experiență etc.), mentorat pentru antreprenori și administrație locală și prin identificarea potențialului local de dezvoltare economică.

13346521_257121484647731_7145062909321963378_n

În 2016, în faza pilot a proiectului „Antreprenoreşti – Adoptă un Sat”, sunt selectate 4 comune din judeţele Argeş, Prahova, Buzău, Teleorman, Dâmboviţa, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Tulcea, Mehedinţi, Gorj, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vâlcea şi Dolj, pentru care Romanian Business Leaders va crea, împreună cu gospodarii din localitate, strategii şi modele de dezvoltare economică. Următoarele şase comune vor fi selectate anul viitor. În acest an, selecţia are loc în cadrul a patru conferinţe regionale organizate la Piteşti – 14 iunie (pentru comunităţi din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova şi Vâlcea), Craiova – 7 septembrie (pentru comune din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Teleorman), Brăila – 13 septembrie (pentru judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea şi Vrancea) şi Slobozia – 14 septembrie (pentru localităţi din judeţele Călăraşi, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa).

La finalul conferinţelor, participanţii îşi înscriu comunele în program prin completarea unui formular care descrie potenţialul de dezvoltare al comunităţii şi gradul de implicare al grupului de iniţiativă locală. Comunele selectate de echipa de proiect Antreprenoreşti, formată din antreprenori şi profesionişti, vor primi  consultanţă juridică, de marketing şi management şi sprijin pe mai multe direcţii de acţiune: acces la programe online de educație, finanțare, expertiză pe dezvoltarea planului de afacere, promovarea exemplelor de succes, schimb de experiență între sate, facilitare acces pe piețe de desfacere, training de leadership pentru tineri, identificare obiective turistice din zonă și incluse într-un circuit turistic, advocacy pentru a modifica pragul pus pentru tinerii fermieri pe programul PNDR.

Comentarii