Primarul Sava îşi reia atribuţiile de serviciu la conducerea Urziceniului

sava fond

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât ieri să menţină decizia Tribunalului Ialomiţa de a revoca măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de primarul Constantin Sava. Instanţa bucureşteană a respinscab contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA împotriva încheierii din 08.02.2017 dată de Tribunalul Ialomiţa – Secţia Penală în dosarul nr. 1753/98/2016/a4.

Dosarul nr. 1753/98/2016, în care edilul Urziceniului este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, îşi continuă însă traseul procedural la instanța de fond. Pe 23 februarie 2017, în cadrul celui de-al patrulea termen de judecată, la Tribunalul Ialomiţa este programat a se derula procedura de comunicare către expert a obiectivelor unei expertize.

Reamintim faptul că, pe 16 iulie 2015, procurorii ialomiţeni au decis reţinerea pentru 24 de ore a primarului Urziceniului şi, la o zi distanţă, au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, termen prelungit până de curând prin dispoziţii succesive ale organelor de justiţie. În 12 aprilie 2016, procurorii DNA adaugă măsurii preventive prelungite a controlului judiciar faţă de edilul Urziceniului şi interdicţia acestuia de a-şi exercita funcţia. Potrivit comunicatului DNA, „din ordonanța privind măsura controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: În datele de 04 iunie 2014 și 06 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul primăriei, să dispună „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăți comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condițiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite. În această modalitate, inculpatul Sava Constantin a produs un prejudiciu primăriei municipiului Urziceni în sumele menționate anterior și o vătămare a drepturilor și intereselor legitime ale municipiului Urziceni.”

Pe 2 septembrie 2016, procurorii DNA – Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului Sava Constantin, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, și în stare de libertate a inculpatei Irimie Măria, la data faptelor director executiv la Direcția Impozite și Taxe Locale – Primăria municipiului Urziceni, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu.

Comentarii