Ministerul Sănătăţii confirmă infectarea cu virusul West Nile în cazul unei femei din Urziceni

west+nile+1280

O femeie de 79 de ani din Urziceni a murit la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balş” după ce a fost infectată cu virusul West Nile. Ministerul Sănătăţii a confirmat cazul, menţionând că bătrâna avea deja o patologie care a cauzat complicaţii.

„Femeia de 79 de ani din Ialomiţa a fost internată cu suspiciunea de meningită cauzată de virusul West Nile. Medicii au confirmat diagnosticul, femeia având meningoencefalită, iar aceasta, asociată cu celelalte boli de care suferea pacienta, a determinat ca organismul ei să nu poată face faţă acestei infecţii. Potrivit Centrului de prevenire a bolilor din Statele Unite, 70 – 80% din persoanele care sunt infectate cu virusul West Nile nu dezvoltă niciun fel de simptome şi mai puţin de 1% din persoanele care sunt infectate dezvoltă probleme neurologice precum encefalită sau meningită. Din toate formele posibile de boală cauzată de acest virus, rata de mortalitate în grupele de risc, cu precădere persoanele vârstnice cu patologie asociată, este în medie de 4%. Incidenţa formelor grave şi a decesului este extrem de redusă. Nu suntem într-o situaţie gravă care să cauzeze îngrijorarea populaţiei”, a explicat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Reprezentanţii DSP Ialomiţa au declarat faptul că instituţia a sesizat municipalitatea Urziceniului cu privire la aplicarea urgentă a unor măsuri de dezinsecţie şi, totodată, a informat Centrul Judeţean de Transfuzii despre restricţia recoltării de sânge timp de o lună de la donatorii care locuiesc în zona Urziceni sau care au tranzitat oraşul cu mai puţin de 30 de zile înaintea datei de recoltare.

Comentarii