MEN pregăteşte marea PSD-izare a Educaţiei: „Selecţie” de şefi ISJ interimari după revocarea prin fax a titularilor din 14 judeţe, printre care şi Ialomiţa

men

Inspectorii generali „cu delegaţie” revin la modă prin cele mai recente decizii luate la vârful Ministerului Educaţiei. După decapitarea a nu mai puţin de 14 Inspectorate Şcolare Judeţene printr-un fax trimis într-o zi de vineri, la ceas de seară, conducerea MEN a anunţat pe site-ul instituţiei organizarea de pe o zi pe alta a selecţiei de cadre pentru ocuparea a 15 funcţii de inspector general şi 14 funcţii de inspector general adjunct.

Potrivit anunţului ministerului, se caută inspectori generali temporari pentru judeţele Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călărași, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea (funcţii vacante) şi Braşov (funcţie temporar vacantă), respectiv şef-adjuncţi la ISJ Alba, Arad, Botoşani, Gorj, Giurgiu, Harghita, Mureş, Olt, Teleorman, Tulcea, Vrancea (funcţii vacante), Sălaj şi Bucureşti (funcţie temporar vacantă).

Două zile pentru înscrieri

Anunţul selecţiei de cadre a fost postat pe pagina web a MEN ieri. Tot ieri, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au trimis ISJ-urilor lăsate fără şefi în urmă cu 4 zile o notă privind procedura de selecţie, cu solicitarea „de a face publice aceste informaţii prin publicarea anunţului pe site-ul inspectoratului şcolar, cât şi prin alte mijloace de diseminare către unităţile de învăţământ din judeţ”. În adresa către ISJ Ialomiţa, se precizează că MEN organizează „selecţia cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017-2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar”, a funcţiilor de conducere menţionate mai sus şi că persoanele interesate vor transmite la Cabinet Ministru un CV şi o scrisoare de intenţie, până la data de 23 august, ora 14:00. Cu alte cuvinte, potenţialii ocupanţi fără concurs ai unei funcţii de şefi ISJ au la dispoziţie doar două zile pentru depunerea la minister a documentelor solicitate.

Funcțiile pot fi ocupate de cadre didactice care, conform prevederilor art. 260 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit cu diplomă de licență studii universitare, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor, sunt membre ale corpului  național de experți în management educațional.

Citeşte şi: http://cronicaialomiteana.ro/luminita-barcari-si-alti-12-sefi-de-inspectorate-scolare-din-tara-revocati-prin-fax-de-ministrul-pop/

Comentarii