Manuale pe stick pentru elevii din clasa a V-a

e200

Fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat ieri că elevii de clasa a V-a vor primi, în septembrie, atât manuale tipărite cât şi în format digital, pe stick. În Comisia de manuale a Ministerului Educaţiei s-a hotărât achiziţionarea unor manuale mai scumpe şi de o calitate mai bună.

„Am pus accent pe calitate mai mult decât pe preţ. Ne dormim manuale de calitate pentru clasa a V-a, iar elementul de noutate, dacă până acum, pentru manualele din ciclul primar exista pe suport electronic un CD, copiii de clasa a V-a vor primi un stick cu toate manualele care vor fi aprobate de către comisia de evaluare, în aşa fel încât să aibă, pe suport electronic, toate manualele pentru clasa a V-a”, a declarat Liviu Pop.

În Comisia de manuale a ministerului s-a luat decizia de a se schimba şi procedura pentru elaborarea şi achiziţia manualelor. Editurile vor avea la dispoziţie trei luni pentru gândirea manualelor, în loc de şase câte erau pânâ acum, iar preţul a crescut, astfel că se aşteaptă şi la o creştere a calităţii.

„În spatele licitaţiilor pentru manuale se află preţul. Eu, astăzi, am spus că este foarte important ca o dată cu liberalizarea a noii proceduri de achiziţonare a manualelor, trebuie introdusă o condiţie, care este preţul maxim care trebuie introdus. Săptămâna aceasta se finalizează toate programele pentru V-VIII. În ultimele zece zile s-a lucrat pe observaţiile care vin de la profesori. Ştiu că au fost finalizaze, până ieri, în jur de zece programe, din cele 18 de bază”, a mai adăugat Liviu Pop.

Editorii de manuale speră să reuşească să se încadreze în cele trei luni de zile pentru elaborare pentru că, spun ei, ar scădea numărul de contestaţii la licitaţia pentru manuale. Sunt aproximativ 12 materii de tipărit pentru 150.000 de elevi de clasa a V-a, ceea ce înceamnă că editurile vor tipării aproximativ 1.800.000.000 de manuale. (MEDIAFAX)

Comentarii