Ialomiţa – unul dintre judeţele cu cele mai puţine fonduri suplimentare alocate de Guvern centrelor publice pentru persoane cu handicap

imageResize

Guvernul a adoptat ieri o hotărâre vizând suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2017. Astfel, potrivit HG nr 830/2017, aproximativ 240 de milioane de lei vor fi alocate suplimentar bugetelor locale din 36 de județe, în vederea susținerii sistemului de protecție a copilului, a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap grav și pentru plata asistenților maternali. Suma de 239,88 milioane lei provine din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.

Din suma totală, 137,49 milioane lei au fost alocate pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, iar 102,39 milioane lei pentru susținerea centrelor publice pentru persoane cu handicap grav.

Prin HG-ul mai sus menţionat, pentru Ialomiţa a fost aprobată în total suma de 100.000 lei, destinată integral susţinerii centrelor publice pentru persoane cu handicap, a doua cea mai mică sumă alocată de Executiv la nivel de judeţe, după Timiş (28.000 lei).

Reprezentanţii Guvernului au precizat că sumele reprezintă asigurarea cheltuielilor de funcționare pentru unitățile de asistență socială și au fost alocate ca răspuns la solicitările venite din partea primăriilor.

HG Il

Comentarii