Ialomiţa a luat Bac-ul: 73,72% din candidaţi au promovat examenul naţional

bacro2

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi rezultatele înregistrate la examenul de Bacalaureat, înainte de contestaţii. Potrivit datelor oficiale, rata de promovare din acest an este de 71,4%, superioară celei de anul trecut (66,4%).

La nivel naţional, au fost obţinute 97 de medii de 10, cele mai multe în Bucureşti, Cluj şi Bihor.

Pe primele locuri în topul judeţelor cu cele mai bune rezultate se află Sibiu (83,7%), Bacău (83,44%), Iaşi (82,91%), Cluj (82,75%) şi Alba (79,76%). La coada ierarhiei naţionale se situează Teleorman (53,95%), Giurgiu (50,76%) şi Ilfov (42,24%).

Contestaţiile pot fi depuse astăzi, între orele 16:00 şi 20:00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice luni,10 iulie.

Ialomiţa – în faţa celui mai bun rezultat din ultimul deceniu

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat în Ialomiţa aşază judeţul la 2,3 procente peste media pe ţară, ponderea de 73,72% candidaţi reuşiţi fiind, totodată, şi cel mai bun rezultat contabilizat pe plan local în ultimii 10 ani.

Statistica în cifre relevă faptul că, în judeţ, din  1736 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la probe 1625, 1198 dintre aceştia promovând examenul.

În Ialomiţa au fost înregistrate şi două medii de 10: Bianca – Denisa Iordache şi Andreea Irina Lazăr, ambele absolvente ale Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Slobozia

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Slobozia – 100%, Liceul Tehnologic Căzăneşti – 0%

Primele trei poziţii ale ierarhiei judeţene pe unităţi de învăţământ sunt ocupate de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Slobozia (100%), Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur” Slobozia (95,4%) şi Liceul Teoretic „Carol I” Feteşti (92,4%). Liceul Tehnologic Căzăneşti a reuşit (şi în acest an) o contraperformanţă: niciun candidat nu a promovat examenul de Bacalaureat.

New Microsoft Excel Worksheet.xlsx

Ministerul Educaţiei anunţă desfiinţarea liceelor cu 0% rată de promovare

Ministrul Liviu Pop s-a declarat nemulţumit de situaţia celor aproximativ 10 licee din ţară cu zero pondere de promovare a Bacalaureatului. Potrivit MEDIAFAX, deţinătorul portofoliului de la Educaţie a precizat că „în situaţia acestor unităţi de învăţământ se vor la măsuri, chiar până la desfiinţare, aceasta fiind ultima generaţie care a susţinut examenul de Bacalaureat”. De asemenea, Liviu Pop s-a atras atenţia asupra rezultatelor deloc satisfăcătoare obţinute la examenul de Bacalaureat de liceele tehnologice, menţionând că intenţionează să facă modificări, în sensul introducerii unei formule de examinare diferenţiată, în funcţie de filieră. „O modificare a structurii Bacalaureatului, introducerea a încă două tipuri de Bacalaureat va fi luată în calcul. Vom face o dezbatere publică, iar orice modificare îşi va produce efectul în doi – trei ani de zile. Nu ne putem juca cu o modificare făcută pe picior a examenului. Din datele pe care le avem, putem trage concluzia că avem nevoie de această formă de Bacalaureat, mai ales că am pierdut în ultimii patru ani, 26.000 de elevi, aproape un oraş”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Comentarii