Centre tip şcoală după şcoală finanţate prin World Vision la Armăşeşti şi Roşiori

Logo WVRo cu margini

Fundaţia World Vision România a anunţat lista finală a proiectelor finanţate în cadrul programului „Educaţie pentru schimbare” implementat în parteneriat cu Fundaţia Vodafone România în comunităţile rurale din Ialomiţa, Dolj şi Vâlcea. În cadrul acestui program, cu sprijinul celor 5 asociaţii şi grupuri de iniţiativă finanţate, vor fi dezvoltate 5 centre de tip şcoală după şcoală destinate activităţilor de integrare socială şi reducere a abandonului şcolar de care vor beneficia cel puţin 120 de copii pe o perioadă de 9 luni.

Cele 5 proiecte câştigătoare sunt:

  • „Copil ca tine sunt şi eu” – Asociaţia „Copiii – Speranţa Armaseştiului”, comuna Armăşeşti, judeţul Ialomiţa;
  • „Educaţie pentru un viitor mai bun” – Grup de iniţiativă Roşiori, comuna Roşiori, judeţul Ialomiţa;
  • „Ajută-mă să învăţ!” – Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară „EURO”BREASTA, comuna Breasta, judeţul Dolj;
  • „Şcoala de azi, viitorul de mâine” – Asociaţia ProTineret Bucovăţ, comuna Bucovăţ, judeţul Dolj;
  • „Educaţie pentru schimbare” – Grup de iniţiativă Scundu, comuna Scundu, judeţul Vâlcea.

În cadrul programului Educaţie pentru schimbare, până la data limită de depunere a aplicaţiilor, 13 iulie 2016, au fost primite 13 proiecte propuse de către asociaţiile şi grupurile de iniţiativă din tot atâtea comunităţi rurale din judeţele Ialomiţa, Dolj, Vâlcea. Proiectele au fost evaluate în două etape de către o echipă formată din reprezentanţi ai Fundaţiei World Vision România şi ai Fundaţiei Vodafone România, pe baza formularelor de aplicaţie completate de solicitanţi şi a documentelor însoţitoare.

Fiecare proiect desemnat câştigător va primi o finanţare de maxim 47.500 lei pentru a implementa activităţi de tipul şcoală după şcoală pentru cel puţin 25 de copii din categorii vulnerabile, cu scopul îmbunătăţirii rezultatelor şcolare, reducerii absenteismului şi abandonului şcolar.

Pe lângă crearea celor 5 centre de tip şcoală după şcoală, World Vision România îşi propune să mobilizeze resursele locale şi să capaciteze asociaţiile şi grupurile de iniţiativă care vor implementa proiectele la nivel local pentru asigurarea sustenabilităţii activităţilor.

„Prin „Educaţie pentru schimbare” propunem un program educaţional integrat. Obiectivul final este reducerea abandonului şcolar şi, pentru a-l atinge, ne propunem să lucrăm împreună cu comunităţile respective, să le oferim suportul necesar pentru ca schimbarea în educaţia copiilor să pornească din comunitate şi să fie susţinută de membrii comunităţilor pe termen lung”, a declarat Daniela Buzducea, director executiv World Vision România.

Programul „Educaţie pentru Schimbare” este finanţat de Fundaţia Vodafone România prin Programul Strategic de Investiţie în Mediul Rural care se derulează în toate judeţele ţării şi care susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România.

Comentarii