Avatarurile lui Costel Sava sau vremea când Turcul nu mai plătește

cronica2.indd

Preț de 12 ani l-am ascultat pe Constantin Sava înjurând sistematic guvernările locale ale PSD. L-am privit tratând disprețuitor vremelnicii președinți de Consilii Județene, răspunzând arogant prefecților PSD și ignorând corespondența roșiilor Județene de Partid. L-am urmărit la reuniunile edilitar – consultative ironizând direcțiile de dezvoltare ale multora dintre proiectele inițiate de vechilii social – democrați ai Bărăganului, emanând apoi declarații de presă și pozând în adversarul unic și de neînfrânt al oricăror demersuri pesedist – administrative.

De anul trecut, însă, negustorește, Turcul nu mai plătește și nici nu mai vorbește. N-a mai cheltuit sume enorme nici în propria sa campanie, dând astfel posibilitatea PSD-ului să îi ia fața în Consiliul Local, și nici nu s-a mai spetit la Parlamentare, suspendat fiind pe motive penale și având ca unică variantă de lucru sprijinirea, în oferta propriului partid, a unor foști adversari. În 2017, jocul de glezne a continuat. Speculant, Sava a înțeles că nu putea să mai șteargă pe jos din gură cu PSD-ul, câtă vreme băieții ăia răi, acum buni, se chinuiau noaptea ca hoții și ziua ca netoții să comită izbăvitoarea Ordonanță 13, cea care l-ar fi scutit de sentința iminentă ce îl paște în dosarul de instigare la abuz. Chiar dacă Ordonanța s-a dus, pentru o extragere 6 din 29 la loteria consistentă a PNDL, Sava s-a arătat dispus în prezent să mai uite o tură de principiile alea pe care le-a fluturat ani de zile, rupând fâșurile PSD. Programul Naţional de Dezvoltare Locală, inițiat de un Liviu Dragnea pe urmele căruia a călcat apăsat pe plajele din Fortaleza, și legea achizițiilor publice care l-a scăpat de transparența și lipsa de control a licitațiilor, l-au transformat pe primarul Urziceniului dintr-un critic acerb al Partidului într-un partener aproape mut, mereu disponibil, degrabă strângător de mâini pe la județ și oricând primitor de instrucțiuni întru investiții municipale cu bani de la Guvern.

Cu un picior în Primărie și altul în sala de judecată, Sava de la PNL își joacă cuminte cartea campaniei pe banii altora, lăsând PSD-ul să-i asfalteze drumurile, să-i construiască creșe, să-i lumineze ulițele, să-i doteze unitățile școlare, ba chiar să-l și ferească de puțină pușcărie în eventualitatea în care, vreodată, visul legislativ al șoferului infractorului Voicu se va transforma în realitate.

Situație în care să-l mai auzim pe liberalul Sava înjurând fățiș PSD-ul ar fi mai puțin probabil decât să-l găsim pe Dragnea huiduind guvernul Tudose prin Piața Victoriei.

Comentarii